Om Træna 365

Træna 365 – en satsing på kulturlokaler, hotell, museum og næring – med plass  for gründere, fastboende og besøkere 365 dager i året.

Træna er et spennende samfunn ytterst på Helgelandskysten. Med lang kysthistorie, med festivaler og med et rikt kulturarv har Træna blitt et mangfoldig og innovativt lite samfunn. Træna ble i 2012 kåret til Norges beste festival og i 2018 vant Træna Kommune årets Innovasjonspris.

Nå ønsker vi å satse på neste skritt. Et utbyggingsområde som kombinerer både museum, kultur, hotell, naturopplevelser, boliger og næringslokaler – et sted man kan dra både for å ta fri fra  jobb, eller finne roen til å jobbe intensivt samtidig som man har alt man trenger for å kunne  slappe av mellom slagene. Træna 365 skal fungere både for lokalbefolkningen og for besøkere og bidra til at vi er et levende lokalsamfunn hele året.

Målet er ikke mindre hårete enn å bli et referansepunkt for hvordan man kan drive  bærekraftig turisme og lokalsamfunnsutvikling i ett. Det skal vare basert på kultur og opplevelser samtidig som det fungerer som en inkubator for gründere og samfunnsengasjerte lokalt.

Les mer på www.tenktraena.no/invest

Info & kontakt

Træna Kommune:
Moa Björnson, utviklingssjef 47478016 moa@trana.kommune.no
Morten Tøgersen, teknisk sjef, morten.togersen@trana.kommune.no

Helgeland Museum:
Janicke Kernland, direktør, jake@helgelandmuseum.no
Marit Bertheussen, avdelingsleder Træna, 41559104 mabe@helgelandmuseum.no

Utbygger:
House by the Sea, Trygve Sunde Kolderup trygve.kolderup@gmail.com

Grunneier:
Geir Sjøset

Træna 365 har fått finansiell prosjektstøtte fra:

Riksantikvaren

Nordland Fylkeskommune

Norsk Forskningsråd