Træna 365: Klart for hotellprosjektet på Træna

Etter flere år med planlegging og prosjektering, er det nå klart – det skal bygges hotell på Træna.

Illustrasjon Vardehaugen Arkitekter


På Husøy i Træna kommune har utviklingsselskapet Træna 365 AS hatt som mål om å legge til rette for satsing på hotell, restaurant, næringslokaler, kai, badstue og et nytt museumsbygg. Selskapet har fått med investorene Laho AS som går inn med tilstrekkelig kapital for å realisere utbyggingsplanene sammen med trænværingen Geir Sjøset og hans søsken, samt Trygve Sunde Kolderup. Kolderup står, gjennom House by the Sea AS, for utbygging av første byggetrinn i prosjektet. Kommunens utviklingssjef Moa Björnson blir frikjøpt på 50% og går inn i rollen som daglig leder.

Utbyggingen som skal romme mer enn 30 hotellrom, restaurant, konferansesal/kulturrom, kontorplasser, badstue, brygge, kai og forhåpentlig helt nye museumslokaler. Prosjektet Træna 365 har vært på tegnebrettet fra 2017 da kommunens utviklingsprosjekt sammen med lokale og andre pådrivere tok initiativ til satsingen. Selskapet tilføres 15 millioner i egenkapital etter første emisjonen og det ventes ytterligere kapitalforhøyelse i kommende faser.


– Dette er noe vi har jobbet med i lang tid. Nå har vi fått finansiering til å realisere et prosjekt som hele Helgeland kan være stolte av. En ringvirkningsanalyse viser at hotellprosjektet vil få stor betydning for både lokal næringsutvikling, bolyst og tilflytting til Træna. Det er nettopp derfor vi kaller det et “samfunnshotell”. Vi bygger ikke bare overnatting, men et stykke stedsutvikling, sier Moa Björnson.

– Det er mye som må på plass fremover, men vi har et godt gjennomarbeidet grunnlag i alt fra planarbeid, arkitekttegninger, kalkyler og analyser.

Målet er å skape et helt unikt overnattingssted som samtidig er en lokal katalysator for innovasjon og skaperkraft, sier Björnson og fortsetter:

– Sammen med hotell, restaurant, møtelokaler, småbåthavn, kai og badstue omfatter planene utvikling av et nytt museumsbygg for Helgeland Museum.

De pågående arkeologiske utgravingene på Sanna har påvist funn fra steinalderen som daterer øysamfunnet som en av de eldste bosetningene. Et nytt visningssted gjør det mulig å formidle den rike historien vi har ytterst på Helgeland.Første byggetrinn i det ambisiøse prosjektet åpner allerede i høst. Da står fem overnattingsenheter med totalt 12 sengeplasser klare. De fem enhetene er bygget av Træna Kommune og selskapet House by the Sea, og kick-starter hele utbyggingsprosjektet.


– Det vi skal skape på Træna, skal være en fremtidig ledestjerne for bærekraftig turisme. Her skal alle føle seg velkommen, fra lokalbefolkning og dagsbesøkende til langtidsgjester som vil prøvebo Trænasamfunnet. Med utsikt, innovativ arkitektur og naturskjønn beliggenhet – og møtene med lokalmiljøet på Træna – skal stedet bli en totalopplevelse det er vanskelig å glemme, sier Trygve Sunde Kolderup. Han har vært styreleder i Træna 365 AS og blir engasjert i prosjektet fremover, både i styret og med et deltidsengasjement.

– Målet er byggestart i 2022 og åpne i løpet av 2023, i god tid før Bodø og Nordland blir Europeisk Kulturhovedstad i 2024. Fram til da er det er det mye som skal på plass og vi gleder oss til tett samarbeid med alle lokale, og med aktører i regionen og i hele landet som ønsker samhandling!

FAKTA:

Styret:
Dag Herrem, styreleder
Geir Anders Sjøset, styremedlem
Asle Helgheim, styremedlem
Trygve Sunde Kolderup, styremedlem
Ellen Hestenes, varamedlem

Daglig leder: Moa Björnson 50%
Prosjektmedarbeider: Trygve Sunde Kolderup 20%

Kontakt: Daglig Leder Moa Björnson 47478016
Trygve Sunde Kolderup tlf 92293433

Mer info: http://www.tenktraena.no/invest

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s